nieuws

Royal Steensma rolt project Wereldbol verder uit

Nieuws 654

Royal Steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijke bakkerijkanaal in Nederland. Op die manier wil de leverancier bijdragen aan het stoppen van honger in de wereld. Eigenaar Alfred Bruin van Royal Steensma, tekende daartoe maandag een contract met organisatie De Wereldbol en The Hunger Project. 

Royal Steensma rolt project Wereldbol verder uit
Alfred Bruin, Evelijne Bruning en Henk Smit bezegelen de overeenkomst. Foto: Royal Steensma

De Wereldbol is een idee van betekenisvol ondernemer Kees Klomp en bakker Henk Smit, die het recept samen met zijn zoons van bakkerij en ambachtscentrum Driekant in Zutphen ontwikkelde. Per brood gaat er 30 cent naar het werk van The Hunger Project. Na introductie eerder dit jaar, was de Wereldbol te verkrijgen bij zo’n 25 Nederlandse bakkerijen.

Henk Smit van de Wereldbol: ‘Het is prachtig dat Royal Steensma haar 180 jaar ervaring inzet voor de Wereldbol. We willen volgend jaar namelijk minstens één miljoen Wereldbollen verkopen. Dankzij Royal Steensma kunnen we bijvoorbeeld nu ook een grote klant als Beko Groothandel bedienen. En dankzij het verkoopnetwerk van Royal Steensma gaan nu nog veel meer ambachtelijke bakkers de Wereldbol leren kennen.’

Einde aan honger in 2030

Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project Nederland: ‘The Hunger Project werkt aan het einde van de honger in 2030. Dat is een ambitieus doel, waar we samen met vele duizenden lokale vrijwilligers heel hard aan werken. Maar we kunnen het niet alleen. Daarom is het zo geweldig dat Royal Steensma nu gaat helpen om de Wereldbol populair te maken. Zo kan iedere Nederlander gewoon bij het zondags ontbijt of tijdens de borrel bijdragen aan het einde van de honger. En dat is dan nog heel erg lekker ook.’

De Wereldbol

De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood, met een licht groene kleur en een hoge voedzaamheid door toegevoegde groente-eiwitten. En met zonnebloempitten, rozemarijn, basilicum en oregano. Bakkerijen kopen een bakmix en de bijbehorende ouwels (meegebakken, eetbare labels).

Over Royal Steensma

Royal Steensma is een van de grootste spelers op de markt van bakkerijgrondstoffen in Nederland. Het is een professioneel en innovatief familiebedrijf, gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige bakkerij ingrediënten en smaakvolle halffabricaten voor ambachtelijke, industriële en thuisbakkers. Afnemers bevinden zich in binnen- en buitenland. Steensma is al 180 jaar gespecialiseerd in smaak.

Over The Hunger Project

The Hunger Project zet zich in voor het duurzame einde van honger wereldwijd. Want honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. The Hunger Project ziet de 821 miljoen mensen met honger niet als probleem, maar als de oplossing. Daarom investeert The Hunger Project in mensen, zodat zij zelf op eigen kracht een toekomst op kunnen bouwen zonder honger. The Hunger Project bereikt ruim 16 miljoen mensen in bijna 13.000 dorpen op het platteland in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Reageer op dit artikel