nieuws

Summa-studenten showen kunnen op Crafted-festival

Nieuws

De eindexamenkandidaten Patisserie van het Summa College laten donderdag 20 juni hun eindexamenopdrachten zien tijdens het festival Crafted. De meeste patisseriestudenten hebben hun eindexamen gehaald, drie van hen herkansen vandaag.

Summa-studenten showen kunnen op Crafted-festival
Een van de creaties van de studenten van het Summa College. Foto's: Summa

Op drie studenten na heeft iedereen het eindexamen Patisserie aan het Summa College gehaald, laat woordvoerder Bas Sormani van de afdeling Brood & Banket weten. ‘Deze drie hebben vandaag de presentatie van de herkansing.’

De examenkandidaten bekijken hun showtafels.

In totaal deden 27 studenten examen. Sormani legt uit dat het prachtig is om te zien hoe de studenten al hun passie en creativiteit stoppen in hun producten. ‘Jaren oefenen, weken voorbereiding en meerdere dagen examen hebben gezorgd voor een prachtig resultaat! We zijn super trots op onze studenten.’

Niet alleen de patissiers hebben hun examen afgerond. Alle laatstejaarsstudenten brood, banket, brood & banket rondden de afgelopen weken hun opleiding af. Sormani: ‘Het examen was vooral spannend omdat er een verrassingselement in zit. Op de dag zelf krijgen de studenten één productgroep voorgeschoteld, waarvan ze vooraf niet op de hoogte zijn. Hiermee laten ze zien dat ze de technieken beheersen en klaar zijn voor het bedrijfsleven.’

Crafted-festival op 20 juni

De resultaten zijn donderdag 20 juni te zien tijdens het Crafted-festival in het Klokgebouw in Eindhoven. Het festival wordt georganiseerd door studenten van de afdelingen Fashion, Wonen & Design, Horeca, Brood & Banket, Engineering, Uiterlijke Verzorging, Rock City Institute en Metal Factory.

Zij worden ondersteund door docenten, een groot aantal bedrijven uit de regio en studiegenoten van andere richtingen. Het is de tweede keer dat het festijn wordt georganiseerd. Crafted is het gezamenlijke visitekaartje voor de toekomst. De ambitie is om daarmee een beweging in gang te zetten die laat zien dat het creatief vakmanschap innovatief en vooruitstrevend is. Dit past bij de identiteit en ambitie van Brainport en provincie Noord-Brabant.

De Brabander en Middelweerd

Bekende vaklieden zijn als ambassadeur aan het festival verbonden. Voor de Brood & Banket-afdeling is dat Hidde de Brabander, en voor de Horeca is het chefkok Dick Middelweerd. Modeontwerper David Laport tekent voor Fashion, Wonen & Design. Er zijn modeshows, muziekoptredens en woondesign te zien, omringd met heerlijke hapjes en drankjes en natuurlijk patisserie.

tekst loopt door onder de video

Drie poppodia

De organisatie tuigt drie podia op: in het Klokgebouw, PopEi en Blue Collar Hotel. Talenten van het reizende gezelschap ROC Roadtrip verzorgen hier de muzikale activiteiten. Elk jaar bundelen verschillende Nederlandse mbo-muziekopleidingen hun krachten voor een landelijk tournee om hun talent te laten zien. Dit jaar staat het in het teken van het 10-jarig bestaan van Rock City Institute. De opleiding kent veel bekende oud-studenten zoals Rochelle, Iris Penning, Black-Bone en Kovacs.

Praktische info

Het festival Crafted in het Klokgebouw – Klokgebouw 50 – duurt van 18:00 tot 23:00 uur. Nadere info en tickets zijn verkrijgbaar via de site

Foto's

Reageer op dit artikel