nieuws

De Broodzaak op NS-stations gaat TRECK heten

Nieuws

De 29 vestigingen van De Broodzaak worden aankomend anderhalf jaar op alle NS-stations vervangen door TRECK. De stores moeten dé plek voor verse, eigenzinnige snacks en drankjes voor treinreizigers met lekkere trek.

De Broodzaak op NS-stations gaat TRECK heten
Grab, Scan, Run. Foto’s: TRECK

Stations Amersfoort, Haarlem en Leiden hebben de primeur en openden afgelopen week alle drie een nieuwe TRECK-store. Na een keuze uit het gevarieerde assortiment kan de reiziger via de zelfscankassa weer razendsnel op weg. Kiezen, scannen en weer door.

Reizigers verblijven gemiddeld slechts 5 minuten op het station. Snel iets lekkers én gezonds kunnen eten, is daarom voor hen van belang, schrijft exploitant en bedenker van het concept, HMSHost International. HMSHost is een onderneming die internationale en eigen merken op meer dan 120 vliegvelden over de hele wereld exploiteert.

Rond 16 uur rammelt de maag

Vooral rond 16 uur ’s middags rammelen de magen flink, blijkt uit onderzoek van HMSHost. TRECK speelt daar op in met een gevarieerd assortiment van koude en warme, maar vooral verse snacks. Bij TRECK liggen de gerechten versbereid klaar. Grab, scan & run, is het concept.

Broodje buikspek & pizzatwisters

Het assortiment varieert van belegde broodjes tot pizza-twisters. ‘TRECK heeft heerlijke gerechten die net een beetje anders zijn. Lekker én eigenzinnig. Denk daarbij aan rijk belegd broodje tasty buikspek (geen spekbuik) met Hoi Sin en pickled komkommer of een broodje hummus met gegrilde aubergine en Za’atar’, aldus de exploitant.

Warme grabs zijn er ook: soep of de speciaal voor TRECK ontwikkelde pizza-twisters; pizza, maar dan niet plat. ‘Een lekkere must eat en handig voor on the go!’

Supersnelle koffie DE

Samen met Jacobs Douwe Egberts is gekeken naar een koffiemachine waarbij snelheid, bedieningsgemak en kwaliteit in balans zijn. En onderscheidend zijn van het andere koffieaanbod op het station.

Duurzame bedrijfskleding

TRECK denkt ook aan het milieu. De kleding van alle TRECK-medewerkers is gemaakt van gerecyclede PET flessen (R-pet); een duurzaam product. Nadat het etiket en de dop zijn verwijderd, worden de plastic flessen chemisch gespoeld en in de shredder vermalen tot granulaatkorrels. De korrels worden gesmolten en tot een draad gesponnen, waarna de bedrijfskleding van TRECK wordt geweven. Het hergebruiken van PET flessen is een stuk minder belastend voor het milieu dan wanneer er nieuwe grondstoffen worden gebruikt. Dat maakt de bedrijfskleding van TRECK duurzaam, slim en bewust.

Over HMSHost

TRECK is bedacht en ontwikkeld – specifiek voor de Nederlandse treinstations- door HMSHost International. Via de divisie HMSHost International heeft de onderneming horecalocaties op 43 vliegvelden in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Stille Oceaan (Pacific). Het bedrijf is onderdeel van de Autogrill Group, ’s werelds leidende leverancier van voedsel-, drank- en winkeldiensten voor mensen die onderweg zijn.

Reageer op dit artikel