nieuws

Collega biedt Vroeg tijdelijk zijn bakkerij aan

Nieuws

Collega biedt Vroeg tijdelijk zijn bakkerij aan
Archiefbeeld van bakkerij Vroeg

Bakker Adriaan Vonk biedt zijn bakkerij aan de door brand getroffen bakkerij Vroeg aan. Dit meldt RTV Utrecht op zijn website. ‘Collega’s horen elkaar te helpen als ze in de brand zitten’, zegt Vonk in de video van de nieuwssite.

Gisteren restaurant en bakkerij Vroeg getroffen door een grote brand. Een deel van de keuken is verwoest en een groot deel van het pand heeft roetschade opgelopen. De zaak zal waarschijnlijk maanden gesloten zijn.

Bakkerij delen

Vonk trekt zich het leed aan van zijn collega-bakker in Bunnik. ‘Onze bakkerij draait natuurlijk geen 24 uur per dag. Dus hij kan hier terecht’, zegt hij. ‘We wonen in Bunnik en zagen alle brandweerwagens gaan. Dat is natuurlijk heel erg beroerd als een bakkerij of welk bedrijf dan ook in de brand staat. Dus ik heb ‘m meteen een Facebookberichtje gestuurd. Toen waren ze nog aan het blussen.’

‘Je helpt elkaar gewoon’

De bakkerij van Vonk staat even verderop in het dorp. De eigenaar hoefde niet lang na te denken over het aanbieden van hulp. ‘Het is een collega. Ik ken ‘m niet, heb ‘m nooit gezien. Ik heb ook geen telefoonnummer van ‘m. Maar ik vind dit gewoon normaal. Je helpt mekaar als je in de brand zit. Hij hoeft dus niet te zoeken naar een plek’, aldus de bakker. Vonk is van drie uur ’s nachts tot het middaguur in de bakkerij. Alle andere uren mogen de bakkers van Vroeg aan de slag in zijn zaak.

Concullega’s

Eigenaar van Vroeg Hans Kempers zegt nog geen contact te hebben gehad met Vonk. Hij is nog druk met de afhandeling van de brand. Vandaag wordt de schade geïnventariseerd. ‘Hij zal z’n kop wel ergens anders naar hebben staan’, zegt collega-bakker Vonk. Ook al is het een concurrent: ‘Het aanbod staat. Hij is van harte welkom.’

Bekijk hier de video van RTV Utrecht met Adriaan Vonk aan het woord

Reageer op dit artikel