nieuws

Horizon College wil meer jongeren aan het bakken krijgen

Nieuws 654

Nederland heeft een tekort aan broodbakkers. Om meer jongeren voor dit vak te interesseren organiseert het ROC Horizon College een interactieve workshop. Bakkers uit de regio Noord-Holland Noord worden samen met studenten door voormalig wereldkampioen brood bakken, François Brandt, uitgedaagd om nieuwe werelden te ontdekken binnen het vak brood bakken. Dit gebeurt woensdagmiddag 20 maart in de bakkerij van het Horizon College in Heerhugowaard.

Horizon College wil meer jongeren aan het bakken krijgen
ROC Horizon College

Het Horizon College biedt deze workshop aan om werelden met elkaar te verbinden; de studenten, de bakkers en het onderwijs. De afgelopen jaren heeft het Horizon College al veel aandacht besteed aan het vak brood bakken, met als doel om meer studenten te interesseren voor het vak brood bakken.

Interactieve workshop

Tijdens de interactieve workshop worden vijftien bakkers en vijftien studenten door François Brandt meegenomen in de wereld van het Scandinavische brood bakken. Met de vele broodsoorten die Nederland rijk is, is het Scandinavische brood een nog vrijwel ontgonnen gebied. De bakkers en studenten gaan onder leiding van de voormalig wereldkampioen brood bakken aan de slag met andere granen en zadenmelanges dan zij gewend zijn. Hierdoor krijgt het brood een onderscheidend karakter, blinkt het uit in smaak en is bovendien voedzaam. De branche krijgt met deze workshop de unieke mogelijkheid om samen met de studenten vraagstukken op te pakken, ideeën uit te wisselen en het vak uitdagend te houden.

Reageer op dit artikel