nieuws

Drie Van Dongens in finale Lekkerste Brabrantse Worstenbroodje

Nieuws

De finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje vond 25 maart plaats op het Cingel College. Maar liefst drie Van Dongens dingen mee naar de titel: de jongste van de drie, Stijn van Dongen is derdejaars student aan het Cingel College en doet samen met zijn vader Jurgen en neef Lars mee.

Drie Van Dongens in finale Lekkerste Brabrantse Worstenbroodje
Finalist Stijn van Dongen

Stijn volgt momenteel de opleiding Brood en Banket aan het Cingel College in Breda. Ook zijn neef Lars heeft deze opleiding genoten. ‘Maar het lekkerste worstenbroodje bakken heb ik wel van mijn vader geleerd. Hij is ook hartstikke trots. Hij heeft zelf vijf keer de wedstrijd voor professionals gewonnen. Ik wil later graag de bakkerij van mijn ouders overnemen. Ik zit nu in mijn laatste jaar op het Cingel College’, zegt Stijn van Dongen.

Familieaangelegenheid

Stijn staat dus samen met zijn vader en neef in de finale: ‘Het is leuk om met meerdere familieleden in de finale van de wedstrijd te staan. Het is altijd weer spannend wie hem wint.’

Prijsuitreiking

De professionele winnaar van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje krijgt woensdag 27 maart de wisseltrofee uit handen van Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat op het Prinsentuin College in Breda. Vrijdag 29 maart is de strijd om het ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ te zien op Omroep Brabant televisie.

Reageer op dit artikel