nieuws

Kandidaten Dutch Pastry Award bekendgemaakt

Nieuws 1354

De namen van de negen kandidaten die strijden om de Dutch Pastry Award 2019 zijn bekend. De twintigste editie van de DPA vindt maandag 11 maart plaats tijdens de Bakkersvak in Gorinchem. Het thema luidt: Heroes. De eerste en de tweede prijswinnaar worden aspirant-lid van het NPT.

Kandidaten Dutch Pastry Award bekendgemaakt

De deelnemers  kunnen de prestigieuze wedstrijd om de Dutch Pastry Award (DPA) 2019 winnen door het maken van het beste showstuk en een (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen.

De negen kandidaten die elkaar uitdagen tijdens deze wedstrijd, en daarmee kans maken op het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team, zijn:

Kiki Suijkerbuijk
Joeri Vandekerkhove
Hugo Schutte
Carlo Lennarts
Ymke Buelens
Jan Vissers
Maurits van der Vooren
Anne Post
Dries Michels

Traditioneel gaan er in elk jubileumjaar drie kandidaten door als aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team (NPT).

Thema Heroes

Het thema van deze editie is Heroes. De wedstrijd vindt voor het eerst plaats op een maandag, 11 maart. In eerdere edities was dit op zondagen. Nu de vakbeurs voor de bakkerij een driedaagse is, is besloten de wedstrijd naar de maandag te verplaatsen.

De deelnemers krijgen in de ochtend van 7.00 tot 10.00 uur de tijd om hun showstuk op te bouwen en hun taarten in te leveren. De jury zal van 10.00-11.00 een eerste beoordeling geven.
De jury bestaat uit de huidige NPT-leden aangevuld met twee oud-winnaars.

Puntentelling showstukken

De showstukken krijgen per jurylid punten voor:
– Orginaliteit
– Thema
– Juistheid technieken
– Gebruikte technieken
– Algemene indruk

Dubbele punten voor smaak

Om 11.00 staat het beoordelen van de taarten op het programma. De taarten worden dit jaar aangesneden door Adriaan van Haarlem. De taarten krijgen per jurylid punten voor:
– Smaak (de punten hiervoor tellen 2x mee)
– Uiterlijk
– Thema
– Snijbaarheid
– Opbouw

Prijzenpot

Om 15.30 vindt de prijsuitreiking plaats van de Dutch Pastry Award 2019. Er zijn meerdere prijzen te verdelen:
– Winnaar DPA 2019: aspirant-lidmaatschap NPT
– 2de prijs DPA 2019: vanwege de 20ste editie van de DPA verkrijgt de runner-up ook een aspirant-lidmaatschap van het NPT
– 3de prijs DPA 2019: vanwege de 20ste editie van de DPA verkrijgt de runner-up ook een aspirant-lidmaatschap van het NPT
– Jurgen Willems Motivatieprijs, aangeboden door Bakery Institute: cursus naar keuze
– Design Award, voor het beste ontwerp
– Publieksprijs: nieuw dit jaar is dat er ook via Facebook en Instagram gestemd kan worden; elke like telt mee voor de publieksprijs.

Reageer op dit artikel