nieuws

Gelato Festival Challenge zoekt de beste ijsbereider

Nieuws

Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in Dordrecht. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands kampioen en vice-kampioen van 2018 naar het Europees Kampioenschap in Italië in 2020.

Gelato Festival Challenge zoekt de beste ijsbereider
De winnaar van vorig jaar: Kees Baars van IJsie Prima uit Callantsoog met ‘Spiced Coffee met Kardemom-ijs’.

IJsbereiders moeten tijdens de Gelato Festival Challenge in Dordrecht een eigen ijsmix bereiden en ter plaatse minimaal 5 liter ijs draaien, op smaak brengen en garneren. De vakjury – deze keer onder leiding van Jaques Vos, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum – kiest de winnaar op basis van de structuur van het ijs, de presentatie en opmaak. De jury gaat ook weer op zoek naar ‘The Next Generation’, de categorie voor deelnemers onder de 30 jaar.

Er is geen thema of bepaalde smaak waar deelnemers zich aan moeten houden. Kandidaten kunnen zich hier inschrijven.

Spiced Coffee ijs

Spiced Coffee met Kardemom-ijs

Vorig jaar kroonde Kees Baars van IJsie Prima uit Callantsoog zich met zijn ‘Spiced Coffee met Kardemom-ijs’ tot Nederlands Kampioen. Op twee eindigde Ilse Kennis van ijssalon De Smaak (Eersel). Zij zijn al verzekerd van een plekje tijdens de Europese finale van Gelato Festival World Masters in 2020.

Gelato Festival Challenge

De competitie loopt over de hele wereld; van Rome tot Valencia en van Melbourne tot Dubai. De Gelato Festival Challenge – een organisatie van Gelato University Carpigiani in samenwerking met Sigep – Italian Exhibition Group – is tijdens de competitie op internationaal niveau op zoek naar de allerbeste ijssmaken van de wereld. Tegelijk tracht Carpigiani aan de hand van het kampioenschap de gelatocultuur globaal te promoten. Het wereldkampioenschap volgt in 2021.

Reageer op dit artikel