nieuws

Jeugdvakwedstrijden mbo in eerste kwartaal 2019

Nieuws 595

De Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij organiseert in de eerste drie maanden van 2019 regiowedstrijden voor mbo-leerlingen. Leerlingen die een opleiding volgen op niveau 2, 3 en 4 en na 1 januari 1996 zijn geboren, kunnen aan de wedstrijden meedoen. Inschrijven kan tot en met 11 januari 2019.

Jeugdvakwedstrijden mbo in eerste kwartaal 2019

Bij de regionale jeugdvakwedstrijden maken de deelnemers twee verschillende producten. Welke dat zijn, staat in de wedstrijdvoorwaarden. De leerling die regiokampioen wordt, kan meedoen aan het Nederlands Kampioenschap als er minimaal 70 punten zijn behaald.

Zelf verantwoordelijk

Deelnemende leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het inleveren van hun inzendingen aan de wedstrijd. De inzendingen moeten zijn voorzien van een nummer dat door het secretariaat van de Stichting Jeugdvakwedstrijden wordt verstrekt én van de wedstrijdenvelop met daarin de getekende verklaring van de leerling.

In april 2019 nemen de regiowinnaars het in Wageningen tegen elkaar op.

Na afloop van de beoordeling worden de prijswinnaars gebeld en uitgenodigd om hun prijs persoonlijk in ontvangst te komen nemen. De titel regiokampioen wordt altijd toegekend.

Zeven klassen

De regiowedstrijden worden gehouden in zeven verschillende klassen:

  • uitvoerend broodbakker
  • uitvoerend brood- en banketbakker
  • uitvoerend banketbakker
  • zelfstandig werkend broodbakker
  • zelfstandig werkend banketbakker
  • zelfstandig werkend brood- en banketbakker
  • patissier

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich tot en met 11 januari 2019 digitaal aanmelden via www.jeugdvakwedstrijden.nl.

Nederlands Kampioenschap

De regiokampioenen van iedere klasse strijden op 9 april 2019 om de titel Nederlands Kampioen. Regiokampioenen doen alleen mee als ze minimaal 70 punten hebben gehaald. Bij dit kampioenschap moeten de deelnemers binnen vijf uur in competitie met andere deelnemers de producten maken. Deze wedstrijd wordt gehouden op het ROC Rijn IJssel in Wageningen.

Hoe ziet Kampioenschap eruit?

De regiokampioenen van iedere klasse strijden op 9 april 2019 om de titel Nederlands Kampioen. Tijdens dit kampioenschap moet de deelnemer binnen vijf uur in competitie met andere deelnemers, de producten maken. De wedstrijd wordt gehouden in de gebouwen van de Vakschool Wageningen.

De winnaars in de klasse allround broodbakker, de klasse zelfstandig werkend broodbakker, en zelfstandig werkend brood-banketbakker worden uitgenodigd om mee te doen met een Europese wedstrijd boulangerie waaraan leerlingen uit diverse landen deelnemen. Deelnemers in de klassen zelfstandig werkend banketbakker en patissier kunnen in het najaar van 2019 meedoen aan de wedstrijd om de Gouden Gard. Deelnemers in de klasse uitvoerend banketbakker kunnen in het najaar van 2019 meedoen aan de wedstrijd om de Talentenprijs.

Reageer op dit artikel