nieuws

Tweede groep ‘Vooruit met de bakker’ begint in juni

Nieuws

De tweede groep ‘Vooruit met de bakker’ gaat op 18 juni van start. De inschrijving begint op de Bakkersvak op 4 en 5 maart in Gorinchem en sluit op 1 mei.

Tweede groep ‘Vooruit met de bakker’ begint in juni
Afbeelding: Vooruit met de bakker

Het ondersteuningstraject ‘Vooruit met de bakker’, dat vorig jaar juni van start ging, krijgt dit jaar een vervolg met een tweede groep ondernemers. Het traject is een initiatief van Bakeplus, BakkerijMonitor en Bakkerij Support.

Alleen voor Bakeplus-klanten

Het traject dat exclusief wordt aangeboden aan Bakeplus-klanten bestrijkt een volledig kalenderjaar waarin de deelnemende bakkerij-ondernemers worden ondersteund op een breed scala aan onderwerpen.

Het complete traject bestaat uit 4 interactieve bijeenkomsten, de wekelijkse rapportage van de BakkerijMonitor, een bakkersonderzoek (consumentenonderzoek), 2 verkoopchallenges voor medewerkers, een klantenherkomstanalyse, een assortimentsanalyse, een facebookscan, 4 vrije consultancyuren, een medewerker-tevredenheidsonderzoek, de inzet van een winkelterminal voor het meten van klanttevredenheid en diverse nieuwsbrieven voor medewerkers én ondernemers.

Compleet pakket aan diensten

Jules Peeters van Bakeplus vertelt: ‘We bieden een compleet pakket van diensten aan waarbij we samen met de deelnemende ondernemers doelen willen realiseren op het gebied van rendementsverbetering, online én offline marketing, assortimentsmanagement en consumenten- en medewerkertevredenheid. De samenwerking met Joep Gommans (Bakkerij Support) en Friso Berghuis (BakkerijMonitor) is een mooie verbinding van jarenlange praktijkervaring en theoretische kennis. Dit vormt een goede basis voor dit ondersteunende traject voor ondernemende bakkers. Daar dragen wij, Bakeplus, graag een steentje aan bij’.

Onderscheidend traject

Het traject dat in juni 2017 werd geïntroduceerd, krijgt een vervolg.

Joep Gommans die er met zijn bedrijf  Bakkerij Support aan deelneemt, noemt het traject Vooruit met de bakker anders dan alle andere initiatieven die in de branche te vinden zijn. ‘We gaan op een praktische en doelgerichte manier te werk. Zo worden bijvoorbeeld alle medewerkers van de deelnemende bakkerijen rechtstreeks door ons op de hoogte gehouden van het traject. Ook organiseren we enkele verkoopchallenges waarbij de winkels onderling de strijd aangaan en geprikkeld worden om de verkoopprestaties te verbeteren. Dit wordt ondersteund door offline- en online promotiematerialen’.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor het traject. Geïnteresseerde Bakeplus-klanten kunnen hun interesse zo spoedig mogelijk kenbaar maken via de Bakeplus-vertegenwoordiger of via de link op de site van vooruitmetdebakker.

De inschrijving sluit 1 mei. Om deel te kunnen nemen is het noodzakelijk om geautomatiseerd te zijn met een van deze systemen: Bake-it/Orbak (Marti-Orbak software), WeightManager (Lenstra), Fritec (Ing. bureau Prompt), Compad bakkerij, Digi, Deluca, M-plus of Unitouch (Biesbroeck).

Reageer op dit artikel