nieuws

Nog 7 bedrijven strijden om titel Leerbedrijf van het Jaar

Nieuws 910

In de verkiezing om de titel Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij 2018 heeft de commissie zeven leerbedrijven geselecteerd, die doorgaan naar de volgende ronde.

Nog 7 bedrijven strijden om titel Leerbedrijf van het Jaar

De volgende bedrijven zijn geselecteerd:

  • Patisserie Linnick, Amsterdam
  • Echte Bakker Lenes, Heerenveen
  • Patisserie Holtkamp, Amsterdam
  • Bakkerij van Heeswijk, Luyksgestel
  • Bakkerij Dunselman, Den Helder
  • Bakkerij Beerse, Alkmaar
  • Bakkerij Pol, Breda

Audit in het bedrijf

De zeven geselecteerde leerbedrijven krijgen in januari 2018 een audit in hun bedrijf. Tijdens de audit worden de bedrijven op basis van bekend gemaakte beoordelingscriteria beoordeeld. Daarbij wordt gelet op de onderdelen: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Ook worden de praktijkbegeleider, de leerling en het ROC gevraagd om hun mening over het leerbedrijf.

Aanpak toelichten bij commissie

Op 19 februari 2018 nomineert de commissie op basis van de auditrapportages drie leerbedrijven voor de titel Leerbedrijf van het Jaar 2018 Bakkerij. Maandag 19 maart 2018 mogen de genomineerde leerbedrijven hun opleidingsaanpak toelichten bij de commissie.

Prijsuitreiking in april 2018

De winnaar van de titel “Leerbedrijf van het Jaar 2018 Bakkerij” wordt op 10 april 2018 tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen bekend gemaakt.

Leerbedrijf van het Jaar

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van de sociale partners uit de bakkerijsector. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van NBOV, FNV Bondgenoten, ROC, SBB en winnaars van voorgaande Leerbedrijven van het Jaar. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Lees ook: ‘Leerbedrijf 2017: Christian Chocolaterie Patisserie’

Reageer op dit artikel