nieuws

Bezorgdienst Bready zorgt voor landelijke dekking met Bake Five

Nieuws 1215

De Haarlemse ondernemer Erwin Miedema heeft voor zijn online bezorgdienst Bready een contract afgesloten met Bake Five. Hiermee wil hij zorgen voor landelijke dekking voor de nieuwe bezorgdienst, die dagelijks vers brood aan de voordeur brengt.

Bezorgdienst Bready zorgt voor landelijke dekking met Bake Five
Thuisbezorgen neemt ook in de bakkerijsector steeds meer toe.

De nieuwe broodbezorgdienst Bready is een initiatief van Erwin Miedema, die voor de logistieke uitdagingen digital agency Jungle Minds in de arm heeft genomen. De start-up heet ‘Deliveroo van de ochtend’. Hiermee wil Miedema dagelijks vers brood bezorgen aan huis, tussen 6 en 7 uur ’s ochtends. ‘Wij bellen niet aan maar hangen het aan de deur.’ Bestellen en betalen gebeurt online.

Bake Five onder contract

Voor de broodleveranties is een contract afgesloten met de coöperatie van 7 zelfstandige industriële bakkerijen Bake Five. Miedema: ‘Bake Five was zelf al bezig met initiatieven in deze richting, dit viel mooi samen.’ De bakkerij-coöperatie is overigens geen aandeelhouder in Bready, Miedema en zijn vrouw financieren de start-up volledig zelf.

De reden om voor Bake Five te kiezen heeft te maken met de garantie die Bready wil geven voor de constante en gelijke kwaliteit van het brood, en de landelijke dekking die Bake Five kan bieden. ‘Dit is een bewuste keuze. We hebben ook nagedacht over het inschakelen van ambachtelijke bakkers, maar die zijn vaak toch nog erg gericht op hun eigen winkel. Bovendien verschilt de kwaliteit lokaal dan, dat is op zichzelf niet zo erg, maar wij hebben deze keuze gemaakt.’

‘Wij vervangen de vriezer, niet de bakker’

De Haarlemmer ondernemer benadrukt dat het allerminst zijn bedoeling is om ambachtelijke bakkers te vervangen met dit initiatief. ‘Integendeel, ik zou het erg jammer vinden als de bakker uit het straatbeeld verdwijnt. Wij zeggen: we willen niet de bakker vervangen, maar de vriezer. Het is zonde van zo’n mooi product als brood dat dit uit de vriezer komt, want dat is wat er in de meeste gevallen gebeurt: brood wordt gekocht in de supermarkt en verdwijnt in de diepvries.’

Na test landelijke uitrol

De bezorgservice begint in Haarlem, waar Bready nu enkele weken is getest. Daarna moet het concept verder worden uitgerold in de Randstad en uiteindelijk landelijk. Miedema in Adformatie: ‘Nu moeten we kijken hoeveel Bready-tassen en ’s ochtends vroeg door heel Haarlem aan de voordeuren hangen. Als dat allemaal goed loopt en we onze Haarlemse klanten blij kunnen maken dan gaan we vanaf daar door naar bezorgen in heel Nederland.’

Bezorging moet uiteindelijk in alle hoeken van het land, tot op het platteland mogelijk worden. Over hoe dat vorm gaat krijgen, worden momenteel gesprekken gevoerd. Daarover kan Miedema nog niet uitweiden.

Bready staat voor gemak

Bready staat volgens de ondernemers voor vers en gemakkelijk: ‘Vers gebakken brood, bolletjes en croissants, zonder dat je de deur uit hoeft.’
De bezorgdienst werkt met een eigen netwerk van depots en fietsbezorgers. De zelfontwikkelde applicatie verdeelt de bestellingen op efficiënte wijze over de verschillende bezorgroutes. ‘Dit is de grootste uitdaging’, zegt Miedema over de logistieke afhandeling. ‘Het uitrekenen van welke bestellingen er hoe en wanneer precies bezorgd moeten worden, is de lastigste uitdaging.’

Lees ook:  Broodbezorgservice Bready is live in Haarlem

En: Deliveroo ontvangt investering van $385 miljoen

Overigens is Deliveroo momenteel landelijk in het nieuws vanwege de arbeidsconstructie met bezorgers.

Reageer op dit artikel