nieuws

Délifrance overgenomen door formulehuis van Kwalitaria

Nieuws 2988

Formulehuis FFC, dat cafetariaformule Kwalitaria onder zijn hoede heeft, wordt master franchiser van Délifrance in Nederland en België. Dat heeft het formulehuis aan de leden bekendgemaakt.

Délifrance overgenomen door formulehuis van Kwalitaria

FFC neemt de zelfstandige restaurants en de shop-in-shop-vestigingen van Délifrance in tankstations over. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de ondernemingsraad van Délifrance. Het doel is om de overname in het voorjaar van 2018 rond te hebben, meldt Snackkoerier.

Sterker groeien

De nieuwe franchiser gaat onder meer het 4.0-concept ‘Phoenix’ van Délifrance verder uitrollen. Het aantal locaties moet sterker groeien dan voorheen. Daarnaast moeten de Délifrance-ondernemers profiteren van de professionele dienstverlening van formulehuis FFC.

Op dit moment telt Nederland zestig zelfstandige vestigingen en zestig shop-in-shops in tankstations. ‘Dat moeten er meer worden. In vijf jaar tijd twee keer zo veel vestigingen, zowel restaurants als shop-in-shops’, zegt Bas Holshuijsen, algemeen directeur van FFC. Maar er is ook focus op de groei binnen de vestigingen, om het rendement van de ondernemingen te verhogen.

Délifrance en Kwalitaria werkten al langer samen

De formule Délifrance is niet nieuw voor FFC. Het formulehuis werkt sinds 2013 samen met de broodjesformule; er zijn momenteel dertig Kwalitaria-vestigingen met een shop-in-shop van Délifrance. Deze toevoeging blijft optioneel voor Kwalitaria-leden. ‘Wel zien we het aantal gestaag groeien, echter op basis van de wens van de ondernemers’, aldus Holshuijsen.

Met de overname maakt FFC een grote stap in de lunchroommarkt. ‘Met Kwalitaria en Délifrance kunnen we twee momenten optimaal bedienen, zowel het lunch- als avondmoment’, vertelt Holshuijsen, ‘De twee merken passen qua strategie naadloos bij elkaar.’

Gevolgen voor medewerkers

De overname heeft gevolgen voor de tien franchisemedewerkers in het hoofdkantoor van Délifrance in Ridderkerk. Zij verliezen officieel hun baan, maar kunnen zich aanmelden om bij het hoofdkantoor van FFC in Vianen aan de slag te gaan. De broodjesformule wordt een aparte organisatie binnen FFC.

Délifrance verzorgt zelf de levering van brood, aangevuld door producten van Sligro. Of dat zo blijft, is nog niet duidelijk. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, wil FFC niet bekendmaken.

Reageer op dit artikel