nieuws

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand naar Royal Steensma

Nieuws 981

Met ingang van 1 november treedt Meester Boulanger Hiljo Hillebrand in dienst van Royal Steensma als Technical Support Manager.

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand naar Royal Steensma
Hiljo Hillebrand is trots oo zijn boek: Broodbijbel. Foto: Meestertitel.eu

Meester Boulanger Hiljo Hillebrand gaat bij Royal Steensma aan de slag als Technical Support Manager, ofwel baktechnisch adviseur. Met het aantrekken van een Meester Boulanger geeft Royal Steensma een duidelijk signaal af dat ze naast banket ook in toenemende mate op brood gaan focussen.

Schakel tussen klanten en Steensma

‘Royal Steensma heeft zowel in Nederland als over de grens inmiddels een goede naam opgebouwd in de bakkerijsector’, meent Business Development Manager Hilco Wagenaar. ‘Maar alles staat of valt met de producten en de service die wij leveren. Met het aantrekken van een Meester Boulanger als Technical Support Manager optimaliseren wij de service aan onze klanten, die vaak op maat gemaakte producten afnemen. Hiljo wordt de schakel tussen onze afdelingen Sales, Research & Development en de klant.’

Adviesrol en demo’s verzorgen

Hiljo Hillebrand is Meester Boulanger sinds 2013 en daarnaast al jarenlang lid van het BoulangerieTeam. Hij verheugt zich op zijn nieuwe functie. ‘Ik heb er ontiegelijk veel zin in! Royal Steensma spreekt me als bedrijf zeer aan en ik verheug mij erop bakkers in binnen- en buitenland advies te geven over de grondstoffen van Royal Steensma. Ik wil graag weer met de handen in het deeg staan en bakkers helpen om eventuele problemen op te lossen of creatieve toepassingen te verzinnen. Daarnaast zal ik regelmatig demo’s verzorgen.’

Voordat Hillebrand zijn contract tekende, liep de 37-jarige Meester Boulanger uit Schipluiden alvast drie dagen mee in het bedrijf. Het maakte zijn enthousiasme alleen maar groter. ‘Royal Steensma is een ambitieus en innovatief bedrijf, dat momenteel mooie en interessante toekomstplannen smeedt. Daarvan wil ik heel graag onderdeel uitmaken.’

Royal Steensma wil totaalleverancier zijn

Hoewel tachtig procent van de productie bij Royal Steensma om banket draait, is het aantrekken van een Meester Boulanger een logische stap volgens de organisatie. ‘Wij willen meer op het gebied van brood gaan betekenen en een totaalleverancier voor de ambachtelijke bakker zijn. Samen met Hiljo bekijken we waar de mogelijkheden liggen’, zegt Wagenaar.

Ook voor Hillebrand zelf ligt juist hier een uitdaging. ‘Ik ben van origine zowel boulanger als patissier. De laatste jaren heb ik mij gefocust op brood. Ik verheug mij erop ook de patisserie te herontdekken. Brood en banket zijn mij beide even lief.’

Reageer op dit artikel