nieuws

Demo 3D Food Printing op Beko Najaarsdagen

Nieuws 1117

Demo 3D Food Printing op Beko Najaarsdagen
Chocolade decoratie gemaakt met 3D Food Printer. Foto: Beko

Het proces van 3D Food Printing en de mogelijkheden voor de bakkerijbranche: op de stand van Beko Techniek wordt het gepresenteerd tijdens de Beko Najaarsdagen. Producent byFlow demonstreert de 3D Food Printer ‘The Focus’.

3D Food Printing is niet alleen een technologie van de toekomst. In diverse food gerelateerde branches wordt 3D-foodprinting al toegepast. Chefs, chocolatiers, patisserieën en ook al in (banket)bakkerijen. Beko Techniek en byFlow zijn ervan overtuigd dat het in de bakkersbranche van meerwaarde is, een mogelijkheid biedt tot onderscheid en klanten zal verrassen.

Nieuw productiemiddel voor dagelijks gebruik

Op het podium Chocolade Compleet zal chocolatier Coco & Sebas uitgebreid laten zien hoe ze 3D-foodprinting dagelijks gebruiken om verrassende producten te maken. Een innovatieve 3D Food Printer kan als een nieuw productiemiddel worden gezien, waarbij het mogelijk is om voedsel in algemene zin, maar ook chocolade, marsepein, fondant, koekdeeg of fruitpuree in driedimensionale vormen en texturen te creëren die voorheen niet mogelijk waren.

Marsepein decoratie gemaakt met 3D Food Printer.

Marsepein decoratie gemaakt met 3D Food Printer. Foto: Beko

Samenwerking

byFlow en Beko Techniek zijn voornemens een samenwerking aan te gaan, waarbij Beko Techniek ‘The Focus’ introduceert bij gemengde bakkersbedrijven en banketbakkerijen. Deze samenwerking zal op de tweede Beko Najaarsdag worden bekrachtigd door een gezamenlijke aankondiging.

Beko Najaarsdagen

De Beko Najaarsdagen vinden plaats op 25 en 26 september in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. De demonstratie van de 3D Food Printer is te zien bij Beko Techniek – Bakkerijgereedschappen op standnummer 20.

Reageer op dit artikel