nieuws

Martine Bijl dit jaar niet terug op tv

Nieuws 1416

Martine Bijl dit jaar niet terug op tv

Martine Bijl keert dit jaar niet terug op tv. De presentatrice van onder meer Heel Holland Bakt kampt met een depressie door de hersenbloeding die haar twee jaar geleden trof.

Martine Bijl is met mentale klachten opgenomen in een ziekenhuis als gevolg van de hersenbloeding waarvan zij nog altijd revalideert. Zojuist meldt haar woordvoerder dat  zij vandaag de kliniek in Blaricum mag verlaten, waar ze afgelopen weken onder behandeling was.

Martine Bijl kreeg in september 2015 een hersenbloeding. De presentatie van het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt werd daarna overgenomen door André van Duin.

Volgens haar woordvoerder zijn Martine Bijl en haar man Berend Boudewijn blij dat de behandeling is aangeslagen en dat ze weer naar huis mag. Bijl (69) keert dit jaar nog niet terug op tv.

Van Duin

De afgelopen twee seizoenen heeft André van Duin de presentatie van het programma op zich genomen, waarin onder anderen ook Robèrt van Beckhoven vast jurylid is. De eerste uitzending van 2017 begint op 3 september om 21.00 uur op NPO 1.

Jubileum

Omroep Max, dat Heel Holland Bakt uitzendt, viert dit jaar het vijfde seizoen van het programma. Dat is in een compleet nieuwe jas gestoken. ‘Tien gepassioneerde amateurbakkers staan dit jaar in een kleurrijke én oer-Hollandse baktent. Met oranje werkbanken, rood-wit-blauwe lampionnen en Delfts blauwe tegeltjes is het bakken in de tent nóg leuker geworden’, aldus de omroep.

Reageer op dit artikel