nieuws

Bakkerijleerlingen Scalda College testen Zeeuws Vlegelmeel

Nieuws 74

Leerlingen van Scalda College voor Brood en Banket in Middelburg hebben 2 december gebakken met Zeeuws Vlegelmeel. De leerlingen testten de oude en nieuwe oogst Zeeuwse Vlegel en hebben een aantal nieuwe streekproducten gemaakt.

Bakkerijleerlingen Scalda College testen Zeeuws Vlegelmeel

Het Scalda College is dit jaar gestart met de module Streekproducten. In het kader hiervan kregen de leerlingen2 december les over de Zeeuwse Vlegel, Zeeuwse Streekproducten en de kansen en mogelijkheden voor bakkers om meer met producten uit de eigen streek te doen. ‘Zeeland heeft veel moois te bieden als het om streekproducten gaat en het is goed dat bakkerijleerlingen hier al vroeg kennis mee maken’, aldus de school.

Zeeuws Vlegelvolkorenbrood

Het Zeeuws Vlegelvolkorenbrood is in meer dan honderd winkels in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant te koop. Alle tarwe voor het Zeeuwse Vlegelbrood is in Zeeland op een milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat na opkomst van de tarwe geen bestrijdingsmiddelen tegen ziekten, plagen en onkruid zijn toegestaan. In plaats van kunstmest wordt dierlijke mest gebruikt. Dat levert een flinke energiebesparing op, want voor de productie van kunstmest is veel energie nodig. Bovendien is Zeeuws Vlegelbrood 100 procent volkoren doordat de hele tarwekorrels ambachtelijk op windmolens worden gemalen.

Leerlingen uit Zuidwest Nederland-Praktijkles Zeeuwse Vlegel-Scalda1De Zeeuwse Vlegel is bovendien het brood met de minste ‘voedselkilometers’: van de Zeeuwse tarweteler naar de opslag van CZAV, naar de windmolens van Wolphaartsdijk, Biggekerke dan wel Zierikzee en tenslotte van de molenaar naar de bakker.

Reageer op dit artikel