nieuws

Emile Roemer bezoekt Bakkerij Van den Bergh in Afferden

Nieuws 63

SP-fractievoorzitter Emile Roemer brengt vandaag een bezoek aan Bakkerij van den Bergh in Afferden. Dit bezoek vindt plaats in het kader van de ‘Dag van de Ondernemer’.

Emile Roemer bezoekt Bakkerij Van den Bergh in Afferden

Tijdens het bezoek van Roemer aan bakkerij Van den Bergh demonstreerde ondernemer Ger van den Bergh hoe een heus Brabants Worstenbroodje wordt gemaakt. De SP- voorman ondersteunde de bakker hierbij in aanwezigheid van directeur Jan-Sander de Bie van de NBOV. Gertruud van den Bergh: ‘Roemer vond het tegenvallen, hij dacht dat het gemakkelijker was om een worstenbroodje in elkaar te vouwen. Hij heeft zijn waardering voor het vak uitgesproken en veel begrip getoond voor het ambachtelijke ondernemerschap.’ Bakkerij Van den Bergh heeft een lange historie. In het bedrijf worden al bijna 100 jaar vele soorten brood en specialiteiten gebakken.

roemer2

Ongekende waarde

De eerste ‘Dag van de Ondernemer’ vindt vandaag plaats met diverse activiteiten door het land, waaraan tal van politici hun medewerking verlenen. MKB-Nederland roept vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot ‘Dag van de Ondernemer’. De dag moet een traditie worden om het ondernemerschap te vieren en ondernemers in het zonnetje te zetten.

Er bestaat in Nederland een dag voor zo ongeveer alles en iedereen, maar een Dag van de Ondernemer bestond vreemd genoeg nog niet. Terwijl ondernemers van ongekende waarde zijn voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creëren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart. ‘Ze verdienen daarvoor ons respect’, zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland. ‘Met de Dag van de Ondernemer willen we ondernemers expliciet bedanken voor hun bijdrage, durf en doorzettingsvermogen. Een positieve dag waarop we hen een welgemeende schouderklop geven en onze blijk van waardering uitdragen. Uiteindelijk moet de dag ook een bijdrage leveren aan het imago van het zelfstandig ondernemerschap en toekomstige ondernemers stimuleren de sprong te wagen.’

Reageer op dit artikel