nieuws

Nationaal Schoolontbijt van 7 t/m 11 november

Nieuws 50

Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar van 7 t/m 11 november gehouden. En zoals elk jaar doen er ook dit jaar weer scholen meer scholen mee. Op dit moment hebben zich al 2.780 scholen ingeschreven. Dit zijn er bijna 300 meer dan vorig jaar en 400 meer dan twee jaar geleden.

Nationaal Schoolontbijt van 7 t/m 11 november
Linda de Mol opende in 2015 het Nationaal Schoolontbijt. Foto: Nationaal Schoolontbijt

Aan het Nationaal Schoolontbijt nemen dit jaar meer scholen en scholieren deel dan ooit. In totaal genieten ruim 520.000 kinderen van een gezond ontbijt en ontdekken ze met speciaal lesmateriaal het belang hiervan.

Nieuwe leveranciers

Dit jaar worden er in ieder geval twee nieuwe leveranciers verwelkomt bij Het Nationaal Schoolontbijt, meldt het NBC op haar website. Het betreft Wessanen die meedoet met Zonnatura Fruitspread en PickWick waardoor er voor het eerst ook thee in het pakket zit. Zoals het er nu naar uitziet, blijven alle bestaande leveranciers gewoon meedoen.

ontbijt nationaal

Burgemeestersontbijt

In 2013 is er gestart met een nieuw onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, het Burgemeestersontbijt. Vorig jaar deden aten 245 burgemeesters mee. Dit jaar is het doel om 275 burgemeesters mee aan het ontbijt te krijgen.

Buitenland

Voor het eerst doen bij deze 14e editie ook scholen mee op de Benedenwindse Eilanden Aruba en Bonaire.

Reageer op dit artikel