nieuws

Cingel College wint Scholenbattle BakkersVak

Nieuws

De Scholenbattle op de Bakkersvak 2016 is gewonnen door het Cingel College uit Breda. Zes scholen gingen de uitdaging aan de lekkerste, mooiste en origineelste taart te maken ter gelegenheid van het vijfjarig lustrum van de Bakkersvak. Het getal 5 moest daarin terugkomen. De resultaten waren prachtig. 

Cingel College wint Scholenbattle BakkersVak
Het winnende taartje. Zowel op smaak als uitvoering vonden Robèrt van Beckhoven en Hidde de Brabander deze creatie de beste. Het taartje is gemaakt door Nikita Joossen en Nadine Overduin van het Cingel College Breda, onder begeleiding van docent Evert van Heumen. Foto's: Martijn Kuijs

Het Deltion College uit Zwolle behaalde een tweede plaats, het Horizon College uit Heerhugowaard werd derde.

De Scholenbattle trok flinke belangstelling op de  Bakkersvak. Deelnemende scholen vaardigden twee leerlingen en een ondersteunende vakdocent af. De teams kregen vijf uur de tijd om een indrukwekkende creatie te maken; het publiek kon toekijken.

De taarten zijn onder meer beoordeeld door een de vakjury, bestaande uit Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en toppatissier Hidde de Brabander. Corina Visser van de organisatie Easyfairs jureerde mee namens de jarige Bakkersvak.

Hidde de Brabander, die namens de jury het woord voerde, roemde de inzet en het vakmanschap van de leerlingen. ‘Het was een heel enerverende dag. Jullie hebben je in het zweet en soms een beetje tot tranen gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Wij zijn megatrots op jullie prestaties.’

WK Patisserie

De Scholenbattle is georganiseerd ter vervanging van het WK Patisserie voor junioren. Het aantal deelnemers daarvoor viel tegen, waardoor de NBOV en de UIBC (International Union of Bakers and Confectioners) het evenement in december besloten af te blazen.

Reageer op dit artikel