nieuws

BrouwBrood Amsterdam zoekt bakker die wil experimenteren

Nieuws

BrouwBrood Amsterdam is op zoek naar een bakker die geïnteresseerd is in het experimenteren met nieuwe grondstoffen en het ontwikkelen van nieuwe recepten binnen een duurzaam initiatief in de hoofdstad.

BrouwBrood Amsterdam zoekt bakker die wil experimenteren
BrouwBrood Amsterdam/Facebook

Vier studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn ongeveer een half jaar begonnen met het opzetten van BrouwBrood, een startup die bijproducten van het bierbrouwproces gebruikt om brood te bakken. ‘Het maken van deze broden is een extra uitdaging, omdat de granen uit het bierbrouwproces minder gluten bevatten, waardoor de broden minder gemakkelijk luchtig worden’, zegt Laila Blömer van BrouwBrood Amsterdam. ‘Wij zijn geen ervaren bakkers en zoeken een bakker, student bakker of hobbyist die ons wil helpen bij het ontwikkelen van een recept, en het leuk vindt om te experimenteren.’

Marktonderzoek

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van BrouwBrood Amsterdam. Daar kan ook een marktonderzoek worden ingevuld. Met deze enquête vragen de initiatiefnemers de mening over een aantal zaken die allen te maken hebben met het aanschaffen van levensmiddelen.

Reageer op dit artikel