nieuws

Belgische bakkerijen na controleacties gesloten

Nieuws

Bij een controleactie op onder andere bakkerijen heeft de politie Brussel West vijf zaken gesloten. De politie kwam tot dit besluit omdat de bakkerszaken niet voldeden aan verschillende regelgevingen.

Zo liet de hygiëne in één van de bakkerijen te wensen over. Ook werden in verschillende handelszaken zwartwerkers of mensen zonder geldige verblijfspapieren aangetroffen. Dat meldt het Brusselse parket.

In de nacht van 24 op 25 oktober controleerde de politie Brussel West vijf bakkers in Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem en Ganshoren. In Sint-Jans-Molenbeek troffen de agenten in totaal vier illegalen aan die in het zwart aan het werk waren. Die kregen het bevel het land te verlaten. Eén van de bakkerijen bleek bovendien volledig illegaal en de hygiënische toestand in het pand was beneden alle peil. Die bakkerij werd dan ook verzegeld.

Ook een bakkerij in Sint-Agatha-Berchem werd verzegeld omdat er twijfels bestonden over de hygiëne. Het gemeentelijk laboratorium moet verder onderzoek voeren. In dezelfde bakkerij werden ook twee zwartwerkende illegalen aangetroffen, van wie er één naar een gesloten opvangcentrum voor vluchtelingen werd gebracht.

Reageer op dit artikel