nieuws

Noord-Ierse bakker vervolgd om weigering ‘homohuwelijkcake

Nieuws

Noord-Ierse bakker vervolgd om weigering ‘homohuwelijkcake
De afbeelding van Bert & Ernie uit Sesamstraat in combinatie met de tekst 'Steun het homohuwelijk' die de Noord-Ierse actiegroep QueerSpace op een cake wilde laten zetten. Afbeelding: QueerSpace

Ashers Baking Company wordt vervolgd wegens ‘onrechtmatige discriminatie’. De Noord-Ierse bakkerijketen weigerde een cake te bakken met een afbeelding van Bert & Ernie uit Sesamstraat in combinatie met de tekst ‘Steun het homohuwelijk’.

De commissie gelijke behandeling voor Noord-Ierland werd volgens het Katholiek Nieuwsblad op de weigering geattendeerd door QueerSpace. Deze lokale actiegroep bestelde de ‘homohuwelijk-cake’ in mei zelf bij de christelijke Ashers Baking Company ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Goliath

‘We zijn bereid iedere klant te bedienen ongeacht levensstijl, aar wij willen niet worden gedwongen een zaak te ondersteunen die tegen onze bijbelse overtuiging in gaat’, stelt Daniel McArthur, algemeen directeur van het familiebedrijf in Newtownabbey. Hij kondigde volgens de wekelijkse krant aan ‘de strijd aan te gaan als David tegen Goliath’.

Publiek belang

‘Deze zaak is van publiek belang met betrekking tot de mate waarin aanbieders van goederen en diensten dienstverlening kunnen weigeren op basis van seksuele oriëntatie, religie en politieke overtuiging’, vindt de Noord-Ierse commissie gelijke behandeling.

Reageer op dit artikel