nieuws

Cartoontassen bij de boodschappen

Nieuws

Cartoontassen bij de boodschappen

De verspilling van plastic tasjes was Cor Vissers, onder meer bekend van zijn cartoons in Dagblad BN DeStem, al jarenlang een doorn in het oog. Na gesprekken met verschillende ondernemers in Noord-Brabant, die ook op zoek waren naar een duurzaam alternatief met meerwaarde voor hun winkel, ontwikkelde Vissers een collectie Cartoontassen.

Elke winkelier krijgt een eigen unieke Cartoontas met een kleurrijke prent, die tevens een duidelijke reclameboodschap bevat. De Cartoontassen zijn sinds maart bij bakkers en slagers in Noord-Brabant verkrijgbaar en sinds deze maand ook bij een groot aantal Albert Heijn franchisevestigingen in het land.

Van de eerste ontwerpen zijn inmiddels ruim 250.000 stuks in omloop gebracht. Momenteel wordt gewerkt aan tweehonderd AH-cartoontassen.

Cartoonist Cor Vissers is trots op zijn collectie Cartoontassen: “Met mijn Cartoontassen breng ik niet alleen een vrolijke reclameboodschap tot leven voor de winkelier, ik bied hen tevens de mogelijkheid om een duurzaam beleid te voeren op het gebied van tasjes. Inmiddels heb ik al meer dan tweehonderd Cartoontassen ontworpen en dit aantal blijft wekelijks groeien met nieuwe winkels die meedoen. Noord-Brabant ziet al de toegevoegde waarde van dit duurzame initiatief en ik hoop dat andere provincies volgen.”

Geïnteresseerde winkeliers kunnen zich voor de Cartoontassen aanmelden via www.cartoonbook.nl.

Over Cor Vissers

Illustrator Cor Vissers, geboren en getogen in Brabant, tekent sinds 2008 wekelijks een strip voor Dagblad BN DeStem. Zijn werk kenmerkt zich door de vrolijke twist die aan het laatste nieuws wordt gegeven. Daarnaast ontwerpt Vissers logo’s en mascottes toegepast in strips/cartoons voor bedrijven, al dan niet uitgewerkt in advertenties en of brochures/catalogussen of op producten.

Reageer op dit artikel