nieuws

Minder kleine kredieten verstrekt aan mkb

Nieuws

Minder kleine kredieten verstrekt aan mkb

De krimp in kredietverlening van banken aan het midden- en kleinbedrijf (mkb) heeft zich eind vorig jaar vooral voorgedaan bij kleinere leningen tot 250.000 euro. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van nieuwe statistische gegevens.

Het totaal bedrag aan uitstaande leningen aan het mkb lag in het vierde kwartaal van 2013 0,9 procent lager dan in de 3 maanden daarvoor. Bij leningen tot 250.000 euro was er sprake van een daling van 1,6 procent.

In totaal werden er voor 15 miljard euro aan ‘kleine leningen’ verstrekt, slechts 11 procent van het totaal aan verstrekte kredieten aan het mkb. Toch heeft 85 procent van het mkb met een banklening een krediet van minder dan 250.000 euro.

Mkb-bedrijven kunnen al tijden moeilijk aan leningen komen, als gevolg van aangescherpte regels voor kredietverlening.

Reageer op dit artikel