nieuws

Hennepplantage ontdekt bij reguliere controle

Nieuws

Hennepplantage ontdekt bij reguliere controle
Foto ANP

Bij een controle van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) in samenwerking met de politie is woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een bakkerij aan de Wagenstraat in Den Haag. De kwekerij zat verstopt achter een luik. Dit meldt de site Dichtbij.nl.

Het HEIT controleerde rond 16.00 uur de bakkerij tijdens een reguliere controle. Al snel werd er een tas met hennep aangetroffen, wat voor het team reden was voor doorzoeking van het pand. Met behulp van een speurhond is achter een verstopt luik een verborgen ruimte aangetroffen. In deze ruimte, verdeeld in twee kamers, trof de politie in totaal zo’n 400 hennepplanten aan.

De planten zijn in beslag genomen en vernietigd, evenals de apparatuur om de hennep mee te kweken.

Een 34-jarige Hagenaar en een 26-jarige man uit Parijs, die in het pand aanwezig waren, zijn aangehouden.

De gemeente start een procedure om tot sluiting van de bakkerij over te gaan.

Reageer op dit artikel