nieuws

Strijd om beste cakebakker van Noord Holland

Nieuws

Strijd om beste cakebakker van Noord Holland
Roombotercake: in Noord Holland barst de strijd los. Foto: Henk Riswick.

De jaarlijkse strijd tussen ambachtelijke bakkers uit Noord-Holland barst op dinsdag 13 mei weer los. Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de NBOV-regio Noord-Holland wordt in Amsterdam de ‘Beste Cake Bakker van Noord Holland’ van dit jaar gekozen. Wie gaat er met de eer vandoor en waar zijn de roombotercakes de komende weken niet aan te slepen?

Terwijl de cakes worden gekeurd door een vakkundige jury, kunnen de bakkers een afwisselend programma bijwonen over de nieuwe etiketteringsregels en ontwikkelingen in het onderwijs. De keuring start om 10.30 uur en vanaf 13.30 uur zijn de bakkers welkom om het programma bij te wonen. Omstreeks 15.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

De cakes voor de keuring worden op maandag 12 mei ingeleverd bij een van de zes inleveradressen in de provincie. De bakkers dienen twee naturel cakes zonder vulling in te leveren met een minimaal gewicht van 250 gram per stuk. De keuring is pittig, de keurmeesters kijken naar alle aspecten van de cake, zoals kleur, malsheid, structuur en natuurlijk smaak. Ook de jeugdige vaktalenten doen na het succes van voorgaande jaren weer mee met hun eigen wedstrijd om de Leukste Fantasiecake van 2014.

De leerlingen van ROC van Amsterdam en ROC Heerhugowaard maken hun eigen Fantasiecakes die tevens gekeurd worden door een speciale jury. De leerlingen zijn vrij in het model, afwerking en smaak. Voor de jonge winnaar wordt een extra prijs beschikbaar gesteld. Alle activiteiten vinden plaats in het ROC Amsterdam.

Reageer op dit artikel