nieuws

Strik Patisserie maakt lekkerste Paastaart

Nieuws

Strik Patisserie maakt lekkerste Paastaart
De winnende creatie. Foto Strik

Maurits van Geenen van Strik Patisserie uit Nijmegen heeft de lekkerste paastaart van Nederland gemaakt. Zijn nieuwe taartje ‘Sweet Passion’ werd met voorsprong gekozen uit 43 deelnemende taarten. De Nijmeegse banketbakker is daarmee winnaar van de onderlinge ledenwedstrijd die het Gilde van de Betere Banketbakker Heerlijk & Heerlijk deze week in Nijkerk organiseerde. Hij haalde er de landelijke pers mee.

De trotse banketbakker won de competitie met een creatie van verfijnde amandelspijs en een vulling van passievrucht en mango.

‘Een zeer subtiel taartje met een heerlijke amandelbodem, een krokant randje van amandelspijs en een fantastische zachte vulling van mango en passievruchten. Niet te uitbundig Paastaartachtig, maar zo verfijnd van smaak dat de jury compleet omging’, schreef de Telegraaf.

Van Geenen vertelt: ‘We wilden iets anders als anders maken om deze wedstrijd te winnen. Samen met patissier Niels Dekker is dit taartje bedacht. Het is een mooi bijzonder en strak taartje geworden met een geweldige frisse voorjaarssmaak! En ja, het hele team van Strik Patisserie & Ambachtelijk Brood is supertrots en blij met deze prijs!’

De media heeft uitgebreid aandacht besteed aan het winnende taartje, onder meer de Telegraaf, www.telegraaf.nl, radio Gelderland en Omroep MAX.

Reageer op dit artikel