nieuws

Voorvechter zondagsopening finalist in verkiezing NH

Nieuws

Voorvechter zondagsopening finalist in verkiezing NH
Bakkerij Gorthuis

Brood- en banketbakkerij Gorthuis uit Hoofddorp dingt mee naar de titel Beste Ondernemer 2013/2014 in de provincie Noord-Holland. De bakkerij doet in de categorie MKB Klein. ‘We gaan absoluut voor de eerste plaats’, laat het bakkersechtpaar Peter en Aria Gorthuis weten.

‘De reden dat wij mee doen is omdat wij vinden dat wij bij de top horen van goede ondernemers hier in de omgeving en in Noord-Holland. Dat komt door onze producten, maar ook hebben we in ons eentje gestreden voor de zondagochtend-opening in de Haarlemmermeer. En dat is gelukt’, vertelt Aria Gorthuis trots. Het bedrijf heeft het eerste, en enige, Haarlemmermeerse koekje gemaakt en speciaal sportbrood voor actieve klanten.

Door deze innovaties en doorzettingsvermogen is de brood- en banketbakkerij gekozen tot de beste tien ondernemers in de categorie MKB Klein.

Direct een taart

Bakkerij Gorthuis is gevestigd in Hoofddorp alweer 92 jaar en is een echt familiebedrijf met de vierde generatie aan het roer.
Het bedrijf heeft de winkel bij de bakkerij gevestigd, wat voordelen heeft voor de klanten omdat de ondernemer direct in kan spelen op de wensen van de klant. ‘Bijvoorbeeld door direct een taart voor de klant te maken’, aldus Aria. ‘Wij onderscheiden ons ook door het maken van ambachtelijk brood op pure basis en hebben een groot assortiment speltbrood. Klanten komen hiervoor echt vanuit de hele regio.’

Nog een bakker

Eerder berichtte Bakkerswereld al dat Bakkerij Gutter in de regio Waterland bij de laatste tien finalisten zit in de categorie MKB Midden. De bakkers gaan de competitie aan met andere ondernemers zoals een reclamebureau, een restaurant en een thuisdierenarts.

Op 7 mei wordt de uitslag bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel