nieuws

Biobakkerij introduceert smartglasses

Nieuws

Biobakkerij introduceert smartglasses

Bij biobakkerij De Trog gaan traditie en hightech hand in hand. Het Ieperse bedrijf is een van de eerste in België dat met smartglasses werkt. Het aantal fouten is flink verminderd.

Bij De Trog werken zo’n vijftig mensen onder wie meer dan twintig gediplomeerde bakkers. Zij bakken dag in dag uit duizenden broden, sandwiches en koffiekoeken die in heel Vlaanderen verdeeld worden onder Delhaize, Bio-Planet, EXKI en horecagroothandels, supermarkten, natuurvoedingswinkels en restaurants. Het personeel dat de bestellingen klaarmaakt, loopt sinds januari met smartglasses rond. De Trog gebruikt niet de befaamde Google Glass-brillen – die zijn in Europa nog niet te verkrijgen -, maar een gelijkwaardig product ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Vuzix.


Lastige taak

Met het systeem wil de biobakker zijn klantenservice verbeteren. ‘De nachtploeg stond telkens weer voor een lastige taak’, legt Rodrigues uit. ‘Zij maakt de bestellingen van dagverse producten klaar. Een complex werk, want het gaat om vijftig broodsoorten die naar 150 klanten moeten, telkens in aangepaste hoeveelheden en in een korte tijdspanne. Vroeger werkten we met papier. Maar elke dag klaagden klanten over verkeerde leveringen.’ In plaats van te scannen kijken de verdelers nu naar de code van een klant, waarna ze op een schermpje in de bril zien hoeveel producten die vraagt. Via een webapplicatie kan de verdeling worden opgevolgd. De smartbril vangt de beperkingen van de andere systemen op. (Bron: De Tijd)

Reageer op dit artikel