nieuws

Bakkersvak: Boudewijn Nijmeijer wint Dutch Pastry Award 2014

Nieuws

Bakkersvak: Boudewijn Nijmeijer wint Dutch Pastry Award 2014

Patissier Boudewijn Nijmeijer is winnaar van de Pastry Award 2014. De winnaar werd bekend gemaakt op de tweede, en laatste dag van BakkersVak, de jaarlijkse vakbeurs voor brood- en banketbakkers in het Autotron in Rosmalen.

De winnaar werkt bij Crème de la Crème Patisserie in Zoeterwoude. Het thema van dit jaar was ‘fashion’.  Tien deelnemers, 9 heren en 1 dame, werden toegelaten tot de finale. De winnende creatie blonk volgens de jury uit in smaak, uiterlijk en de combinatie van gekozen kleuren en materialen. ‘Een clean produkt’, aldus jury-voorzitter Carlo Midiri, winnaar van dezelfde award in 2013. Nijmeijer toonde zich enorm verguld met de winst. Zijn vriendin Diantha van Beek pinkte ter plekke zelfs een vreugdetraantje weg.


De Dutch Pastry Award is een vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau, en wordt georganiseerd door het Nederlands Patisserie Team (NPT). Patissiers winnen de prestigieuze prijs door het maken van het beste showstuk en een taart van uitsluitend eetbare materialen. Bij het winnen van de wedstrijd krijgt de winnaar het aspirant lidmaatschap van het NPT. Daarnaast krijgt de winnaar een cheque van 1500 euro, verplicht te besteden aan een vakopleiding naar keuze. De talentvolle Nijmeijer mag zich een jaar lang ‘De Beste Patissier van Nederland’ noemen. In 2012 won hij al de Gouden Gard van het NBC, een prijs voor aankomende toppers in het patisserievak.

Reageer op dit artikel