nieuws

Kouwenberg bakt anti-katerbroodjes voor Tilburgs carnaval

Nieuws

Kouwenberg bakt anti-katerbroodjes voor Tilburgs carnaval
Bakkerij Kouwenberg

Katertjes, dat is de naam die bakker Mark van Erp van Bakkerij Kouwenberg uit Tilburg heeft gegeven aan de anti-katerbroodjes die hij bakt voor het naderende carnaval. De bakker werkt zich volgens de website Dichtbij.nl ‘een slag in de rondte’ om alle kroegen in ‘Kruikenstad’ van de hartige broodjes te voorzien.

Al de hele week bakt Mark van Erp van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat anti-katerbroodjes. ‘Het katertje is een stevige hap die je in één klap nuchter maakt en je (bijna) weer veilig naar huis laat gaan’, verklaart de bakker van Bakkerij Kouwenberg tegenover Dichtbij.nl over de broodjes die ‘je zonder al te veel hoofdpijn carnaval moeten laten overleven’.

‘Het is een superbroodje: een goed stuk brood met een pittig stuk vlees en een goed stuk katenspek, waardoor je tijdens carnaval vijf dagen geen kater en geen koppijn hebt’, zegt Mark van Erp, als hij wordt geïnterviewd en gefilmd door een cameraploeg van Persbureau Van Eijndhoven. De bakker gaat zelf ook feestvieren. ‘Maar niet veel, want ik ben te druk, dus ik doe het een beetje rustig aan.’

Reageer op dit artikel