nieuws

Kijkje achter schermen bij 100-jarig Van Heeswijk

Nieuws

Kijkje achter schermen bij 100-jarig Van Heeswijk

‘De Nacht van de Warme Bakker!’, dat wordt het hoogtepunt van het eeuwfeestprogramma van regionale bakkerij Van Heeswijk in Luyksgestel. Tijdens die nacht op vrijdag 21 maart kunnen belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen bij de bakkerij. De bakkerij, die zeven filialen heeft, hoopt die dag ook het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te krijgen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De winkel die Janus van Heeswijk op 19 maart 1914 in Luyksgestel opende, is in een eeuw uitgegroeid tot een bedrijf met zeven winkels in de regio. Het bedrijf wordt geleid door ‘derde generatie’ Adriaan van Heeswijk (55), zijn vrouw Lizette (52), zus Lilian van Heeswijk, haar man Stan en schoonzus Mariëlle. In de landelijke competitie Bakker met Ster kregen in 2013 drie winkels de hoogste onderscheiding: drie sterren. De andere vier vestigingen ontvingen alle twee sterren.

De productie is gecentraliseerd in Luyksgestel. De winkels hebben dezelfde aankleding om het ‘Van Heeswijk-gevoel’ uit te dragen.

‘Ondanks de groei die we doormaakten, zijn we ‘klein’ gebleven door dicht bij de klant te blijven. We nemen de tijd voor het bakken, maar ook voor de consument’, zegt Lizette in het Eindhovens Dagblad. ‘We hebben alles in huis om van de grondstoffen een puur, smaakvol product te maken. Zoals het langzaam gebakken brood, dat de toekomst heeft’, geeft echtgenoot Adriaan aan in hetzelfde artikel.

Reageer op dit artikel