nieuws

Oxfam voert campagne voor voedselzekerheid

Nieuws

Oxfam voert campagne voor voedselzekerheid
Oxfam

Oxfam voert ook dit jaar wereldwijd campagne voor voedselzekerheid. Met de internationale Grow-campagne zet Oxfam zich in voor voldoende voedsel voor iedereen.

Doel van de Grow-campagne is om het publiek wereldwijd bewust te maken van de problemen rond voedsel. Overheden en bedrijven worden aangesproken zodat zij beleid gaan voeren dat genoeg voedsel voor iedereen mogelijk maakt.

In 2050 wonen er 9 miljard mensen op deze planeet. De vraag is of er dan genoeg voedsel voorhanden is. Volgens Oxfam gaat 1 op de 8 mensen met honger naar bed. Daarom moet het huidige voedselsysteem op de schop, vindt de organisatie. Voedsel wordt niet eerlijk over de wereld verdeeld en de huidige voedselproductie put de aarde uit.

Grow concentreert zich onder meer op het gebruik van biobrandstof, de hoge voedselprijzen en het aanpakken van landjepik. Dit jaar zal Oxfam de rol van internationaal opererende bedrijven onder de loep nemen.

Reageer op dit artikel