nieuws

Bisschopsmolen werkt samen met MVV

Nieuws

Bisschopsmolen werkt samen met MVV

Dit seizoen is voetbalvereniging MVV Maastricht een samenwerking aangegaan met bakkerij De Bisschopsmolen.

Al enige tijd levert de Maastrichtse bakkerij van Frank van Eerd (foto) de broden voor de selectie van MVV Maastricht. Reden voor de samenwerking is de gezamenlijke ambitie van beide partijen op het gebied van gezonde voeding. De Bisschopsmolen staat bekend om het gebruik van ingrediënten uit de eigen streek. Zo werkt het bedrijf met het oergraan Kollenberger spelt, geteeld door een 5-tal telers in Zuid-Limburg en andere granen uit de regio. Frank van Eerd: ‘De lange koolhydraten zorgen ervoor dat de spelers voldoende energie binnenkrijgen.’

Niet alleen de broden worden door de Bisschopsmolen geleverd. Ook wordt er nagedacht over andere, gezonde ingrediënten voor de bereiding van de maaltijden voor de MVV-spelers. Hiervoor werkt de bakkerij samen met het Beekse pastabedrijf Pasta Pura. dat twee keer per week de pasta voor de middaglunches van de selectie verzorgt.

Reageer op dit artikel