nieuws

Jan Erik Barendsen verlaat Bakkerijmuseum

Nieuws

Jan Erik Barendsen verlaat Bakkerijmuseum

Het Nederlands Bakkerijmuseum krijgt een nieuwe directeur. Na ruim 30 jaar draagt directeur Jan-Erik Barendsen in 2013 het stokje over. Hij verlaat de organisatie op eigen verzoek voor een nieuwe uitdaging.

Daarmee komt een definitief einde aan de betrokkenheid van de familie Barendsen bij het door hen opgerichte Bakkerijmuseum in Hattem.

Leiding
dagelijkse leiding wordt overgedragen aan conservator Fred Voskuil, die ook al meer dan 25 jaar werkzaam is in het museum. Het managementteam wordt uitgebreid met Rianne van der Worp. Rianne heeft brede ervaring in de toeristische sector en richt zich als facilitair manager vooral op de marketing- en horeca- aspecten van het museum.

Ook de rol van het stichtingsbestuur wijzigt. Het bestuur komt dichter op de organisatie te staan en zal enkele specifieke taken overnemen, waaronder het direct ondersteunen van het MT. Het museum blijft zich ook in de toekomst richten op het borgen en uitdragen van de nationale bakkerijhistorie

Reageer op dit artikel