nieuws

Moederdagtaart aangeboden aan Koningin Beatrix

Nieuws

Moederdagtaart aangeboden aan Koningin Beatrix

DEN HAAG – De patissiers Henrik Wullems, Don Frederiks en Ronald Reuvekamp hebben vanochtend de Moederdagtaart aangeboden aan de Koningin. Dit deden zij namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers.

DEN HAAG – De patissiers Henrik Wullems, Don Frederiks en Ronald Reuvekamp hebben vanochtend de Moederdagtaart aangeboden aan de Koningin. Dit deden zij namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers.

De Moederdagtaart werd in ontvangst genomen door de hofdame, mevrouw De Blocq van Scheltinga, en de persoonlijk secretaris van de Koningin, mevrouw Hahn. Beiden waren volgens het NBOV onder de indruk van de taart met het thema ‘lente’.

Het showstuk was een boomstronk met vrolijke bloemen en vlinders, met daaromheen negen strak vormgegeven witte taarten. De taarten leken identiek, maar iedere patissier heeft zijn eigen idee aan de vulling gegeven: witte chocolade-bloedsinaasappel, chocolade-passie-mango en citrisvruchten-groene thee.

De aanbieding van de Moederdagtaart is een jaarlijks terugkerend initiatief van het NBOV, waarvan Koningin Beatrix beschermvrouwe is. 
 

Lees ook:
Bijzondere Moederdagtaart voor Koningin Beatrix (8 mei 2012) 
Patissiers bakken taart voor Beatrix (3 mei 2011)
Bakkers bieden koningin weer Moederdagtaart aan (7 mei 2010)

Reageer op dit artikel