nieuws

Volkorenbrood meest gezonde ontbijtproduct

Nieuws

Volkorenbrood meest gezonde ontbijtproduct

AMSTERDAM – Nederlanders vinden volkorenbrood het meest gezonde ontbijtproduct. Dit blijkt uit een onderzoek naar het ontbijtgedrag dat in aanloop naar de Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI is gehouden onder ruim 1000 respondenten.

AMSTERDAM – Nederlanders vinden volkorenbrood het meest gezonde ontbijtproduct. Dit blijkt uit een onderzoek naar het ontbijtgedrag dat in aanloop naar de Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI is gehouden onder ruim 1000 respondenten.

Het onderzoek is gehouden in opdracht van Voorlichtingsbureau Brood. Volkorenbrood scoort in het onderzoek een 8,5 gevolgd door bruin(tarwe)brood met een score van 7,9.

Volkoren- en bruin(tarwe)brood staan op eenzame hoogte, gevolgd door muesli en crackers (beide een score van 5,7). Ontbijtkoek, beschuit, pap en drinkontbijt volgen met een onvoldoende.

Lekker
Naast gezondheid wordt volkorenbrood ook als lekker en smaakvol ervaren. Zo vindt maar liefst 72% van alle Nederlanders volkorenbrood lekkerder dan witbrood. Hiermee scoort volkorenbrood ook hoger dan bijvoorbeeld tarwebrood en meergranenbrood die voor respectievelijk 63% en 71% lekkerder worden gevonden dan witbrood.

Volkoren & gezondheid
Volkoren & gezondheid is in 2012 het centrale thema van het Voorlichtingsbureau Brood. Doel is om de consument meer kennis te geven over de gezondheidseffecten van brood gemaakt met volkorenmeel. Ook zal ingezet worden op het beter herkenbaar maken van dit brood, zodat de gezonde keuze maken gemakkelijker wordt.

Op dit moment bestaat zo’n 24% van al het grootbrood uit volkorenbrood, zo’n 32% eet tarwebrood, 19% heeft de voorkeur voor meergranenbrood en 13% kiest voor witbrood. De overige 12% kiest voor andere soorten als maïsbrood en krentenbrood.
 

Reageer op dit artikel