nieuws

’s Werelds grootste appeltaart uit Velp

Nieuws

’s Werelds grootste appeltaart uit Velp

VELP – Banketbakkerij Horizon uit Velp gaat op 1 februari de grootste appeltaart ter wereld bakken. De onthulling ervan is een dag later in Amsterdam.

VELP – Banketbakkerij Horizon uit Velp gaat op 1 februari de grootste appeltaart ter wereld bakken. De onthulling ervan is een dag later in Amsterdam. 

Eric van Asselt, algemeen directeur van Horizon, wil over de afmetingen alleen kwijt dat de taart een doorsnee van ruim twee meter krijgt. Als vulling wordt ongeveer tachtig kilo biologische appels gebruikt. 

De appeltaart wordt bij Horizon gebakken en met een vrachtwagen naar Amsterdam vervoerd. ‘We moeten hem in één geheel vervoeren, anders is het niet de grootste appeltaart ter wereld, maar allemaal kleine appeltaarten aan elkaar geplakt.’

De firma bakt de taart in het kader van een duurzaamheidsproject in samenwerking met Makro en kantorencomplex Zuidpark aan de A1 in Amsterdam. Vorig jaar claimde een school in Lisse de grootste te hebben gebakken met een doorsnee van 92 centimeter en een gewicht van veertig kilo.
 

Reageer op dit artikel