nieuws

Mekking introduceert Food Valley saucijzenbroodje

Nieuws

BENNEKOM – Banketbakkerij Mekking heeft een nieuw saucijzenbroodje ontwikkeld. Mekking heeft het gehakt van de kalveren van biologische kalverhouderij Ecofields in Wekerom verwerkt in zijn nieuwe broodje.

Mekking introduceert Food Valley saucijzenbroodje

BENNEKOM –  Banketbakkerij Mekking heeft een nieuw saucijzenbroodje ontwikkeld. Mekking heeft het gehakt van de kalveren van biologische kalverhouderij Ecofields in Wekerom verwerkt in zijn nieuwe broodje.

Joost Mekking wil het saucijzenbroodje nog verder ontwikkelen waarbij hij het zoutgehalte en de hoeveelheid boter en vet wil reduceren. Mekking speelt hiermee in op de vraag naar minder vette producten. Het broodje is inmiddels te koop in de bakkerij.
 

Het bestuur van Regio Food Valley heeft de saucijzenbroodjes mogen voorproeven. Eerder ontwikkelde Mekking het Food Valley koekje samen met een stagiair van Rijn IJssel Vakschool Wageningen.
 

Reageer op dit artikel