nieuws

Glutenvrij en haver de toekomst

Nieuws

DOETINCHEM – De meeste bakkerijproducten worden van tarwe met gluten gemaakt. Maar dat gaat wellicht veranderen. Luud Gilissen, senior onderzoeker bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum ziet in de nabije toekomst grote kansen voor glutenvrij en haver.

Glutenvrij en haver de toekomst

DOETINCHEM – De meeste bakkerijproducten worden van tarwe met gluten gemaakt. Maar dat gaat wellicht veranderen. Luud Gilissen, senior onderzoeker bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum ziet in de nabije toekomst grote kansen voor glutenvrij en haver.

Gilissen: ‘In Amerika groeit de glutenvrije markt jaarlijks met 30 procent. Dat waait over naar Nederland. ‘ Ook voorziet de onderzoeker verdere toename van coeliaki patiënten in Nederland. Naast glutenvrij brood is haver een goed alternatief voor deze groep mensen, stelt Gillissen: ‘Haver is niet alleen een mogelijk alternatief voor glutenvrij, maar ook voor tarwe in het algemeen. Het heeft vele positieve eigenschappen. ‘

 

Lees meer in Bakkerswereld van 9 september

 

Reageer op dit artikel