nieuws

Dubbele kosten bij het nieuwe pinnen?

Nieuws

GOUDA – Sinds het nieuwe pinnen is ingevoerd, kunnen ondernemers geconfronteerd worden met dubbele kosten voor bijschrijving van banken. De oplossing is nabij.

GOUDA – Sinds het nieuwe pinnen is ingevoerd, kunnen ondernemers geconfronteerd worden met dubbele kosten voor bijschrijving van banken. De oplossing is nabij.

Binnenkort komt hieraan een einde doordat de betaalautomaten bij ondernemers klanten automatisch verwijzen naar het gebruik van de chiplezer. Zolang de betaalautomaat dit nog niet doet is het advies: schakel zelf over op het nieuwe pinnen. Dit voorkomt extra bankkosten.

Eind augustus zal nagenoeg iedere betaalautomaat in Nederland pinnende klanten vragen om gebruik te maken van de chiplezer. Bij sommige grootwinkelbedrijven gebeurt dit al. Uiteraard geeft een betaalautomaat alleen deze melding wanneer de ondernemer klaar is voor het nieuwe pinnen. Door deze gedragsverandering van uw betaalautomaat hoeft u niet aan uw klanten te vragen om op de nieuwe manier te pinnen, maar doet de betaalautomaat dat voor u.

 

Reageer op dit artikel