nieuws

Sterke groei bio-speciaalzaken

Nieuws

ZWOLLE – De biologische speciaalzaak is in de periode 2005-2010 met 47% gegroeid van 180 naar ruim 265 miljoen euro omzet.

ZWOLLE – De biologische speciaalzaak is in de periode 2005-2010 met 47% gegroeid van 180 naar ruim 265 miljoen euro omzet.

Dat zegt promotiebureau Biologische Speciaalzaak (PBS). De biologische speciaalzaken verkopen 35% van de totale omzet aan biologische producten in Nederland. De natuurvoedingswinkels nemen circa 227 miljoen van de totale bio omzet van de speciaalzaak voor hun rekening. Reformwinkels, boerderijwinkels, biologische slagerijen, webwinkels en biologische koffie&theewinkels zetten ruim 38 miljoen aan biologische producten om.

In de afgelopen vijf jaar zijn ruim 60 biologische supermarkten (groter dan 250 m2) ontstaan die de helft van de biologische omzet in natuurvoedingswinkels doen. Ook de differentiatie van verschillende winkelformules en winkelpositioneringen zorgt voor een betere omzet.

 

Reageer op dit artikel