nieuws

Verlies Wessanen valt lager uit

Nieuws

UTRECHT – Voedingsmiddelenproducent Wessanen heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 4,8 miljoen euro.

Verlies Wessanen valt lager uit

UTRECHT – Voedingsmiddelenproducent Wessanen heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 4,8 miljoen euro. 

Het verlies is 1,5 miljoen euro meer dan in het eerste kwartaal van 2009, maar tegelijkertijd een stuk minder dan de 7 miljoen euro die analisten hadden voorspeld.

Omzet
De omzet van het voedingsmiddelenconcern steeg in de eerste drie maanden van het jaar met ruim 4 miljoen euro tot 172,6 miljoen euro. Volgens interim-topman Frans Koffrie waren de omstandigheden voor het bedrijf, bekend van merken als Zonnatura en Beckers, ook in de eerste maanden van 2010 moeilijk. Wessanen had volgens hem last van het lage consumentenvertrouwen, hevige concurrentie en aanhoudende druk van huismerkartikelen.

Bedrijfsresultaat
Wessanen haalde een positief bedrijfsresultaat van 6,4 miljoen euro. Dat was ruim twee keer zo hoog als de gemiddelde analistenverwachting en een aanzienlijke verbetering van het negatieve resultaat van bijna 1 miljoen euro uit de eerste drie maanden van 2009. Wessanen noemt 2010 een jaar van investeringen. Vanaf 2011 wil het bedrijf naar eigen zeggen profiteren van de gezonde vooruitzichten voor de markt voor biologische voedingsproducten. De groei moet dan minstens even hoog zijn als gemiddeld in de markt.

Biologisch
Wessanen wil koploper worden op het gebied van biologische voeding en stootte daarom afgelopen jaar de helft van het bedrijf af. Dankzij die verkopen en de aandelenemissie die in maart werd uitgevoerd, daalde de nettoschuld van Wessanen van 175 miljoen euro in het laatste kwartaal van vorig jaar tot 66 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2010.

Lees ook
Wessanen gaat biologisch
Nieuwe topman voor Wessanen

 

Reageer op dit artikel