nieuws

Bakkersbranche op Skills Masters 2010

Nieuws

rotterdam – De Bakkerijbranche is weer actief op de Skills Masters. De beroepenmanifestatie werd donderdag 4 maart geopend door demissionair staatssecretaris van onderwijs Marja van Bijsterveldt en Ali B.

Bakkersbranche op Skills Masters 2010

rotterdam – De Bakkerijbranche is weer actief op de Skills Masters. De beroepenmanifestatie werd donderdag 4 maart geopend door demissionair staatssecretaris van onderwijs Marja van Bijsterveldt en Ali B.

Duizenden scholieren trekken in drie dagen tijd langs de stands van uiteenlopende beroepen. Ook de bakkerijbranche presenteert zichzelf. In de stand van het bakkersvak kunnen leerlingen onder begeleiding van vakkundige bakkers en talentvolle leerlingen zelf broodjes bakken en speculaasjes maken. De producten worden ter plekke afgebakken en kunnen na een rondgang over de beurs worden afgehaald in de stand. Ook wordt er doorlopend gedemonstreerd met marsepein. Een werkneemster van Dunya’s Taartenatelier in Rotterdam werkt bovendien in de stand non-stop aan een enorme bruidstaart.

Samenwerking
Nieuw dit jaar is de samenwerking met de SOVVB, het opleidingsfonds van de slagers. Broodjes die in de stand van het bakkersvak gebakken worden, kunnen in de tegenoverliggende stand belegd worden met verse vleeswaren of een zelfgebakken hamburger. Ook voor de schorten, waarmee leerlingen in de stands aan de slag kunnen en die zij mee naar huis mogen nemen, hebben de organisaties van bakkerij en slagerij de handen ineengeslagen. Streven is volgend jaar nóg meer ambachten te betrekken bij een gezamenlijke presentatie van versbranches op Skills Masters.

De stand van de bakkerijbranche op Skills Masters 2010 is mede mogelijk gemaakt door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, NBC en NBOV.
 

Reageer op dit artikel