nieuws

Bakkerij Van Maanen getroffen door grote storing

Nieuws

RIJNSBURG – Een grote storing in de productie. Een ramp voor iedere bakker. Meesterbakker Van Maanen gebeurde het maandag op dinsdagnacht. Door een probleem met de oven bleven dinsdag vele winkelschappen leeg.

Bakkerij Van Maanen getroffen door grote storing

RIJNSBURG – Een grote storing in de productie. Een ramp voor iedere bakker. Meesterbakker Van Maanen gebeurde het maandag op dinsdagnacht. Door een probleem met de oven bleven dinsdag vele winkelschappen leeg.

Tot twee keer toe begaf het beladingsysteem van de oven het, waardoor de broodproductie uren stil kwam te liggen. Het gevolg was dat ’s morgens alle vijftig winkels van Van Maanen nagenoeg of helemaal verstoken bleven van grootbrood.

Storing
Johan van Maanen: ‘De eerste storing gebeurde om 20.00 uur, die was snel verholpen. Om middernacht kregen we een tweede grote storing die niet snel te verhelpen was waardoor we te laat waren met onze levering.

Levering
Normaal leveren we tussen 8.00 en 11.00 uur 60 procent van al het grootbrood uit aan de winkels, dinsdag was dat 15 procent. Door ’s ochtends te bakken hebben we de winkels ’s middags wel van versbrood kunnen voorzien.’ Van Maanen had 14.000 broden willen bakken. Met veel vertraging slaagde het bedrijf er uiteindelijk in om er 7000 te maken.

Klanten
De klanten zijn door de verschillende filialen geïnformeerd over het probleem. ‘We hebben direct contact gezocht met alle winkels om de klant een duidelijk verhaal te geven. Daarnaast besteedde het Leidsch Dagblad aandacht aan de zaak en daar hebben we gretig gebruik van gemaakt. We willen zo vers mogelijk brood leveren en dan kun je een storing als deze niet gebruiken.’ De storing is inmiddels verholpen. Woensdag had iedere winkel volop brood op de schappen.
 

Reageer op dit artikel