nieuws

Gb Plange wint Jaarprijs Voedingscentrum met VollerKoren

Nieuws

ARNHEM – VollerKoren van Gb Plange heeft dinsdagavond 17 november in Arnhem de Jaarprijs Voedingscentrum 2009 gewonnen. Voor het eerst in dertien jaar heeft een product de Jaarprijs Voedingscentrum gewonnen dat in een ambachtelijk bedrijf wordt geproduceerd en verkocht.

Gb Plange wint Jaarprijs Voedingscentrum met VollerKoren

ARNHEM – VollerKoren van Gb Plange heeft dinsdagavond 17 november in Arnhem de Jaarprijs Voedingscentrum 2009 gewonnen. Voor het eerst in dertien jaar heeft een product de Jaarprijs Voedingscentrum gewonnen dat in een ambachtelijk bedrijf wordt geproduceerd en verkocht.

VollerKoren is in september door Gb Plange geïntroduceerd. Zo’n 700 bakkers hebben het product in hun assortiment opgenomen. Monique de Deugd, commercieel manager van Gb Plange droeg de prijs op aan al die ambachtelijke bakkers. Het product VollerKoren mag een jaar lang het beeldmerk Jaarprijs Voedingscentrum 2009 dragen en Gb Plange gaat ervoor zorgen dat alle bakkers die VollerKoren bakken dit beeldmerk krijgen. Ook zullen bakkers met de verkoop van VollerKoren ondersteund worden.

VollerKoren bevat 35% meer voedingsvezel en 10% minder zout dan het gangbare volkorenbrood. De jury vond het een luchtig brood dat goed smaakt. Bovendien vindt de jury het positief dat VollerKoren brood met de extra vezels wel een ‘gewoon brood’ is gebleven. Daarom denkt de jury dat VollerKoren de gezonde keuze zeker makkelijk maakt.

VollerKoren versloeg het Becel Meergranen Volkorenbrood van Unilever Benelux, dat ook genomineerd was voor de Jaarprijs, evenals Bonduelle Pure van Bonduelle, Fruit Below Zero van IJspaleis en Kleintje Kips’ voor Kids van Zwanenberg Food Group.

Consumenten konden online stemmen op hun favoriet.  Zo’n 5000 mensen maakten daarvan gebruik. Die publieksprijs ging naar Fruit Below Zero van IJspaleis. De Kapitein Koek Minder Suiker koekrepen van Peijnenburg kreeg een aanmoediging. De vertrouwde koekrepen bevatten 30% minder suiker en meer voedingsvezel dan de vergelijkbare koekproducten. De jury vond dit product een hele mooie, verantwoorde ‘meegeefkoek’.

Drie producten verdienden de speciale aandacht van de jury, omdat ze de bestaande variant hebben verbeterd. Dat zijn: Kikkoman Less Salt Sojasaus, Vernieuwde Kroepoekrange van Conimex en Zócijs van Smilde Bakkerij.

 Lees ook
VollerKoren overtreffende trap van volkorenbrood
 

Reageer op dit artikel