nieuws

Nieuwe start voor bakkerij Busch

Nieuws

ENSCHEDE – Een nieuwe bakkerij met een vloeroppervlakte van 1100 vierkante meter en géén winkel meer. Het gevolg van de brand die in april een deel van de bakkerij van Gerrit en zoon Benno Busch (foto) aan de Haaksbergerstraat in Enschede, achter de bakkerswinkel, in de as heeft gelegd.

Nieuwe start voor bakkerij Busch

ENSCHEDE – Een nieuwe bakkerij met een vloeroppervlakte van 1100 vierkante meter en géén winkel meer. Het gevolg van de brand die in april een deel van de bakkerij van Gerrit en zoon Benno Busch (foto) aan de Haaksbergerstraat in Enschede in de as heeft gelegd. 

De brand is op zondag 5 april ontstaan aan de achterzijde van het pand aan de Haaksbergerstraat, waar ook de bakkerswinkel gevestigd was. Aan het woonhuis en een deel van de bakkerij is veel schade ontstaan. Busch kocht na de brand een pand aan op industrieterrein Euregio, richt zich nu geheel op het derde kanaal en levert aan ziekenhuizen, instellingen, horeca en supermarkten. Benno Busch: ‘We hebben besloten te stoppen met de winkel. Midden in de woonwijk ontstonden parkeerproblemen, en buurtbewoners hadden last van ons. Het werd gewoon te krap en we zagen er geen toekomst meer in. De focus ligt nu geheel op het derde kanaal. Deze beslissing is na de brand versneld tot stand gekomen.’

In de eerste dagen na de brand heeft bakker Busch veel hulp gehad van bakker Joost Savonije uit Lonneker, die hem heeft geholpen met bakken. Op zaterdag 26 september hield de bakkerij – met daarin ook een aantal nieuwe machines – open huis, waar 300 bezoekers op afkwamen.   

Lees ook: grote brand bij bakkerij Busch

 

Reageer op dit artikel