nieuws

Twee bakkers in top 10 AD oliebollentest

Nieuws

DOETINCHEM – Twee bakkers hebben een top 10 notering weten te behalen in de AD oliebollentest. Dat is een minder in vergelijking met vorig jaar.

Twee bakkers in top 10 AD oliebollentest

DOETINCHEM – Twee bakkers hebben een top 10 notering weten te behalen in de AD oliebollentest. Dat is een minder in vergelijking met vorig jaar.

Nestelden vorig jaar Van Maanen uit Katwijk (1), Paul Berntsen uit Didam (3) en Den Soeten Inval uit Goes (9) zich bij de eerste tien. Dit keer lukte dat alleen Paul Berntsen en Bakkerij Olink uit Maarssen. De overige top tien plekken waren voor oliebollenkramen, met als winnaar Richard Visser uit Rotterdam. Berntsen eindigde twee en Olink achtste. De jury kwalificeerde de oliebollen van Berntsen en Olink respectievelijk als uitmuntende en zeer goed.   

Voldoende
Een negental bakkers verdiende met hun oliebollen de kwalificatie voldoende, ruim voldoende en goed. Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse voert deze lijst aan met plaats 15, gevolgd door Echte Bakker Vliegendehond uit Wolvega. Meesterbakker Van Maanen, de winnaar van vorig jaar, eindigde als 31e. Volgens de jury bevatten de bollen dit jaar  te veel toegevoegde smaakelementen. Den Soeten Inval uit Goes werd 46e. 
Negen bakkers scoorden een onvoldoende of minder.

 

Reageer op dit artikel