nieuws

Stellingbroodje overleeft Fortenmaand

Nieuws

DEN HELDER – Drie Helderse bakkers (Dunselman, Bays, Mahieu) introduceerden in september gezamenlijk het Stellingbroodje, speciaal gemaakt ter gelegenheid van de Nationale Fortenmaand. Idee was het broodje een maand lang te verkopen en daarna weer uit het assortiment te halen, tenzij het broodje een succes bleek te zijn.

Stellingbroodje overleeft Fortenmaand

DEN HELDER – Drie Helderse bakkers (Dunselman, Bays, Mahieu) introduceerden in september gezamenlijk het Stellingbroodje, speciaal gemaakt ter gelegenheid van de Nationale Fortenmaand. Idee was het broodje een maand lang te verkopen en daarna weer uit het assortiment te halen, tenzij het broodje een succes bleek te zijn.

Een doorslaand succes werd het Stellingbroodje niet, maar het diep donkere meergranenbroodje mét zonnebloempitten blijkt nog steeds te koop te zijn, alleen niet bij alle 3 de deelnemers. Bij de winkels van Bakkerij Dunselman niet meer. De verkopen in de maand september waren niet slecht, maar ook weer niet zo geweldig om het blijvend in het assortiment te houden. ‘Bij ons wordt het dus niet meer gebakken’, laat een medewerkster weten aan Den Helder Actueel.

De klanten van bakkerij Bays kunnen nog wel genieten van het speciale broodje. Pieter Bays is zeer te spreken over de verkoopaantallen en heeft besloten het brood te handhaven. ‘Het is bij ons in ieder geval nog te koop tot en met december, maar eigenlijk verwacht ik dat het ook volgend jaar nog wel in het assortiment zit’, laat Bays de plaatselijke website weten. Bij de presentatie in augustus werd gemeld dat de prijs van €1,40 na september verhoogd zou worden, maar dat blijkt niet het geval. ‘De meelprijs is de afgelopen periode wat omlaag gegaan, dus kunnen we het nog voor de oorspronkelijke prijs aanbieden. Dat is echter tijdelijk, want de verwachting is dat in januari de broodprijs omhoog gaat. Maar dat geldt dan voor alle broodsoorten’, meldt Bays. De derde bakker waar het brood te koop was, is Bakkerij Mahieu aan de Bassinggracht. Ook hier kan het Stellingbroodje nog steeds worden gekocht. ‘De mensen vinden het lekker en het verkoopt goed, dus er is geen reden om te stoppen met bakken.’ Ook bij Mahieu is de prijs na de introductiemaand niet aangepast.

Zie ook: Drie bakkers uit Den Helder maken samen stellingbroodje

 

Reageer op dit artikel